Algemeen

Hoe ga je stijlvol naar kantoor? Wij geven tips!

We hebben allemaal ervaren hoe belangrijk het is om je tijdens het werken professioneel te kleden. Of je nu de CEO bent of net begonnen bent met je eerste job, het uitstralen van een professionele uitstraling zorgt voor meer zelfvertrouwen en maakt een positieve indruk op medewerkers en leidinggevenden. Je dagelijkse kledingkeuze kan ook een directe invloed hebben op je prestaties. Wanneer je je goed voelt in je kleding, voel je je ook meer verzekerd en actief op kantoor.

Het vinden van de juiste balans tussen comfort en stijl kan een uitdaging zijn. Hieronder vind je een lijst met tips en stijlen die je kunnen helpen bij het creëren van een professionele kantoorlook.

1. Kies de juiste kledingstukken

Kies kledingstukken die aansluiten bij de professionele kantooromgeving. Kies bijvoorbeeld een blazer, pantalon, of rok die gemaakt is van hoogwaardige stoffen. Probeer een kledingstuk te kiezen dat je visitekaartje is voor je professionele look.

2. Kies de juiste kleuren

Kies kleuren die professioneel staan en harmonieus samenwerken. Denk aan neutrale kleuren zoals beige, grijs, zwart en wit. Probeer ook kleuren te kiezen die bij je huidtype passen, zo voel je je het meest comfortabel.

3. Kies de juiste accessoires

Accessoires kunnen een eenvoudige outfit omtoveren tot een stijlvolle look. Kies bijvoorbeeld een mooie ceintuur, een sjaal, een hoed of een tas. Deze accessoires kunnen je outfit een extra dimensie geven. Maar let op: het is belangrijk dat je accessoires niet te opvallend zijn en de rest van je outfit niet overschaduwen.

4. Kies de juiste schoenen

Een goed paar schoenen kan een outfit maken of breken. Kies schoenen die stijlvol zijn en bij je outfit passen. Bij je schoenen is het natuurlijk belangrijk om de juiste sokken te dragen. Ga bijvoorbeeld voor Tommy Hilfiger sokken, dit zijn sokken van hoge kwaliteit en ook nog eens stijlvol.

5. Kies de juiste kledingstukken voor elke gelegenheid

De kleding die je draagt naar een sollicitatiegesprek, een vergadering of een presentatie moet geschikt zijn voor de gelegenheid. Kies bijvoorbeeld een pantalon en blazer voor een sollicitatiegesprek en een mooi shirt en jeans voor een vergadering. Denk goed na over de situatie en pas je outfit hierop aan.

6. Wees origineel

Onderscheid je van anderen door origineel te zijn met je kledingstukken. Kies bijvoorbeeld een un stijl, zoals een vintage look, of kies voor een bijzonder accessoire. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen en een professionele uitstraling.

7. Wees comfortabel

Kies kledingstukken die je comfortabel en zelfverzekerd laten voelen. Het dragen van zware of te strakke kleding kan je namelijk vermoeien en je een ongemakkelijk gevoel geven. Kies in plaats daarvan kledingstukken die je comfortabel dragen en je aanspreken.

Author

info@mormeltjes.nl